Klussen met behulp van Virtual Reality

Laatst zijn wij samen naar de ‘Beurs Eigen Huis’ in Utrecht geweest om inspiratie op te doen voor ons eigen huis en tuin. Hier kwamen we een standje tegen, van een bouwbedrijf, die met behulp van Virtual Reality brillen hun nieuwe project aan bezoekers toonden. Wij konden het uiteraard niet laten om ook even een kijkje te nemen, want ze hadden ons wel nieuwsgierig gemaakt.

Eenmaal toen we de bril op hadden, ging er letterlijk een nieuwe wereld voor ons op. We stonden in een gebouw die nog in de toekomst gebouwd moest worden! Het was zelfs mogelijk om rond te kijken en een stukje te lopen in het gebouw. Het voelde zo echt aan en zo konden we precies visualiseren hoe het gebouw er uit komt te zien. Hoe mooi is dat om een gebouw te beleven terwijl het nog geen eens gebouwd is!

Voor het bouwen en klussen van je eigen huis zou zo’n Virtual Reality bril een goede uitkomst zijn. Helaas staat Virtual Reality nog steeds in zijn kinderschoenen op het gebied van niet-game toepassingen. Echter ben ik van mening dat het mogelijk wordt in de nabije toekomst, dat nog niet gebouwde projecten in huis gevisualiseerd kan worden met behulp van een VR bril. Daarnaast liggen momenteel de prijzen hoog om een VR te kopen. Virtual Reality brillen huren is een goed alternatief als je nu als klus of bouwbedrijf nieuwe projecten aan klanten wilt laten zien.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *